Datum: zondag 8 oktober 2023, 15:02 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 kan voor het eerst juichen dit seizoen

In speelronde pakte Neerlandia zondag zijn eerste punten in 4B. Bij het eveneens puntloze FCB-HWD pakte de ploeg uit Dorst de volle buit.

.

Het was een draak van een wedstrijd op sportpark Taludhoeve in Rotterdam, waarbij Neerlandia als team en per individu niet het gewenste niveau haalde. In de eerste pakweg 20 minuten waren de gasten uit Dorst echter wel de bovenliggende partij in balbezit, creëerden ze diverse kansen en kwamen daardoor ook verdiend op voorsprong via een strafschop die door Thijs Huijben werd benut: 0-1.

Daarna maakte Neerlandia het zichzelf erg lastig door onzorgvuldig te zijn aan de bal en verkeerde keuzes te maken, waardoor het vrij snel al de 1-1 moest incasseren. En deze lijn werd ook na rust doorgetrokken. De bezoekers kwamen er regelmatig uit, alleen ontbrak het aan de eindpass of waren ze niet scherp genoeg in de afronding. Maar tien minuten voor tijd kon de formatie van trainer John Janssens nog wel iets forceren, waarbij het wederom een strafschop kreeg. De van vakantie teruggekeerde Davey Dielemans verzilverde die buitenkans.

“Op deze manier konden we de wedstrijd beslissen en de eerste drie punten van het seizoen mee terugnemen naar Dorst toe. Conclusie: we moeten kritisch blijven als team, want het zal een zwaar seizoen worden voor ons. Maar we zijn blij met het resultaat, ook deze wedstrijden moet je over de streep kunnen trekken”, aldus matchwinner Dielemans na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

FCB-HWD – Neerlandia ’31 1-2 (1-1)
0-1 Thijs Huijben (pen.), 1-1 FCB-HWD, 1-2 Davey Dielemans (pen.).