Datum: zondag 18 juni 2023, 16:11 - Auteur: Redactie

OVV ’67 kraakt ondanks late gelijkmaker en treurt

Geen promotie voor OVV. De club uit Oosteind verloor zondag de finale van Netersel en speelt ook na de zomer in de zondag vijfde klasse.

Het moest gebeuren in Biezenmortel: aanvoerder Maks Blokdijk wilde zijn afscheid met een promotie bekronen. Dit was de ultieme droom van hem, het mocht helaas niet zo zijn. Op het sportpark van VCB lag er een mooi en goed onderhouden grasmat. De wedstrijd was begonnen onder het toeziend oog van de vele opgekomen supporters, maar de geelhemden begonnen niet scherp en snel werd er een overtreding begaan in de zestien-meter, de arbiter twijfelde niet en gaf een terechte strafschop. Deze werd prima binnen geschoten, 1-0. Niet veel later werd een bal niet goed weg gewerkt, en uit een scrimmage scoorde Netersel de 2-0. OVV was wakker geschud en moest aan de bak en zo geschiedde.

Na de 2-0 pakte de club uit Oosteind het op, werd sterker en dreigender. Omstreeks de 30ste minuut kreeg OVV een vrije trap aan de linkerzijde van het veld, Samet Aydin ging achter de bal staan en zorgde met een indraaiende bal voor de aansluitingstreffer: 2-1. Niet veel later kreeg diezelfde Aydin een levensgrote kans op de 2-2, de bal werd met de hand van de doellijn gehaald, maar de dienstdoende arbiter had het niet gezien floot zelfs voor een vrije trap tegen. Na de rust gingen de geelhemden op dezelfde voet verder, naarmate de tweede helft vorderde werd het slordiger. In de slotfase was het alles of niks, OVV moest scoren. Julien Kpabitey verstuurde vanaf rechts een crossbal richting de zestien0meter van Netersel, deze werd weg gewerkt en kwam voor de voeten van Samet Aydin, die aan de linkerkant stond. Aydin dribbelde naar binnen en haalde verwoestend uit en scoorde een fantastisch doelpunt. Stand 2-2 en met nog een aantal minuten te spelen was er een verlenging in de maak, maar niks was minder waar. Een vrije trap vanaf links werd indraaiend genomen en viel zomaar in het doel van OVV, stand 3-2 en dit was tevens de eindstand.

“Het was van onze kant gewoonweg niet goed genoeg, we gaan een aantal keer kinderlijk in de fout waardoor je de tegenstander in het zadel helpt. Komen goed terug en hadden eigenlijk met 2-2 de rust in moeten gaan, dat was de kans van Samet Aydin. Hun keeper raakte de bal lichtjes, maar de bal rolde de goal in, een speler van Netersel liet zich vallen, kwam zelf tegen de paal aan, maar ondertussen wipte hij met zijn hand de bal uit de goal. Ik wist vooraf hoe Netersel speelde, veel de lange bal en hadden voorin een prima speler staan en op links. Ze hebben geen schot op goal gelost maar wel drie doelpunten gemaakt, dat is zuur. We maken de 2–2 in laatste minuut van de reguliere speeltijd, de ontlading was gigantisch. Dacht toen ook we gaan verlengen, daar hadden wij ze gepakt, 100 procent. Met nog paar minuten te spelen maken wij een domme overtreding bij de zijlijn op een speler die daar totaal geen gevaar kan stichten, zij krijgen een vrije trap en die gaat met het nodige geluk erin en we zijn uitgespeeld. Al met al ben ik trots op de jongens dat we het zover hebben geschopt, wie had dit ooit verwacht: OVV op de rand van promotie. Met de versterkingen die zijn gekomen hebben ik vertrouwen in het komende seizoen en daar ligt de focus, maar nu eerst vakantie vieren”, aldus trainer Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – Netersel 2-3 (1-2)
0-1 en 0-2 Netersel, 1-2 en 2-2 Samet Aydin, 2-3 Netersel.