Datum: maandag 15 augustus 2022, 22:25 - Auteur: Redactie

Pijnlijke avond voor NAC Breda bij MVV Maastricht

Het is NAC maandagavond niet gelukt zijn goede start van de Keuken Kampioen Divisie een goed vervolg te geven. Op het veld van MVV gingen de Bredanaars pijnlijk onderuit.

De Limburgers kenden een droomstart tegen de Parel van het Zuiden. Na negen minuten stuurde Sven Blummel ploeggenoot Koen Kostons diep, waarna de 22-jarige Belg de bal succesvol over de uitkomende goalie Roy Kortsmit wipte. Op diezelfde Kostons werd er twee minuten later een overtreding door de slecht spelende Velthuis begaan, met een strafschop voor de gastheren tot gevolg. Die werd feilloos benut door Mart Remans: 2-0. In de fase daarna kreeg NAC Breda een aantal goede kansen.

Maar spits Jesaja Herrmann en flankspelers Velanas en Boris van Schuppen wisten soms tot onbegrip van het halfvolle uitvak niet te scoren. Dat deed MVV halverwege de tweede helft dan wel, toen Ruben van Bommel de bal langs Kortsmit wist te schuiven na defensief geschutter en zo zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. Via invaller Jort van der Sande kwamen de Brabanders in de 71stee minuut nog wel op 3-1, maar daar bleef het bij voor de teleurstellende ploeg van coach Molenaar.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

MVV Maastricht – NAC Breda 3-1 (2-0)
1-0 Kostons, 2-0 Remans (pen.), 3-0 Van Bommel, 3-1 Van der Sande.