Datum: zondag 26 februari 2023, 15:12 - Auteur: Redactie

Rijen pakt zeer belangrijke driepunter in Hilvarenbeek

Rijen wipte zondagmiddag van plek 12 naar 10. Op het gras van Hilvaria boekte de laagvlieger namelijk een cruciale zege.

In het hol van de leeuw was het Dave Voermans die de score opende en de gasten daarmee een prima uitganspositie gaf. Maar het zag er tijdens de openingsfase niet naar uit dat Rijen zou scoren. Toch ging het naarmate de eerste helft vorderde beter en kwamen er drie goede kansen. Dave Voermans was de enige die om kon zetten: 0-1.

Na rust drong Hilvaria aan en was Rijen flink bezig achterin. Na een uur spelen kregen de bezoekers meer lucht en besliste Yassin Ben Messaoud (foto) de wedstrijd: 0-2. Voetbalinbreda.nl vroeg aan Rijen-coach Jeremy Buchly naar meer. “We zijn hier zeer blij mee, dit was een cruciale overwinning, absoluut. En verdiend, gezien het spelbeeld.

“Het eerste kwartier was rommelig van beide kanten, maar daarna namen we de controle over. We scoorden slechts een goal uit drie kansen en na de pauze switchte Hilvaria van systeem en daar hadden wij het lastig mee. Daarna namen wij weer het heft in handen en scoorden we. We verzuimden vervolgens uit te lopen, maar kwamen ook niet in gevaar. Een mooie opsteker en eindelijk de nul.”

Hilvaria – Rijen 0-2 (0-1)
0-1 Dave Voermans, 0-2 Yassin ben Messaoud.