Datum: zondag 18 november 2018, 17:27 - Auteur: Luke Thomas

Terheijden haalt hard uit tegen ‘rood’ Dussense Boys

Het was een knotsgekke zondagmiddag op Sportpark Ruitersvaart. Hier ontving Terheijden het elftal van Dussense Boys in een wedstrijd vol spektakel in 4C. Er vielen vier rode kaarten en vijf doelpunten. De kaarten vielen voor de uitploeg en de doelpunten voor de thuisploeg.

Terheijden begon zo sterk aan de competitie, maar heeft na twee nulpunters te maken met een kleine vormcrisis. Iets waar zo snel mogelijk een eind aan moet komen. Thuis tegen Dussense Boys kregen de Terheijdenaren de kans om de slechte reeks te doorbreken. De bezoekers zijn geen hoogvliegers, dus is niets minder dan winst is acceptabel.

Het werd een bizarre middag. De bezoekers kregen maar liefst vier rode kaarten, waardoor het niet een hele moeilijke wedstrijd werd. Die kaarten vielen volgens het uitkamp doordat een van de bezoekende spelers dezelfde achternaam had als een ex-partner van de dienstdoende scheidsrechter. Volgens George van der Velden, teamleider van  Terheijden, waren die kaarten simpelweg terecht. Drie spelers werden er afgestuurd en de trainer moest er ook aan geloven. Namens Terheijden scoorden Rik de Klerk, Joris Noort en Riemer Dijkstra voor rust en Jaimy de Koning en Mike Verdaasdonk na rust.

Voordat de eerste rode kaarten vielen, stond het dus al 3-0. Overtuigende overwinning dus, waarmee Van der Velden zeer tevreden is. “Het was een dik verdiende overwinning. De 2-0 van Joris Noort was prachtig: die begon bij keeper Aron van Nijnatten en ging via zeven spelers het doel in. Heel mooi”, vertelde de manager aan Voetbalinbreda.nl. Terheijden bezet de vierde plek en gaat zondag op bezoek bij DIA, dat zondagmiddag in eigen huis verloor van WDS ’19.

Terheijden – Dussense Boys 5-0 (2-0)
1-0 Rik de Klerk, 2-0 Joris Noort, 3-0 Riemer Dijkstra, 4-0 Jaimy de Koning, 5-0 Mike Verdaasdonk.