Datum: vrijdag 24 april 2020, 12:52 - Auteur: Mica de Montigny

Pedersen maakt spectaculaire rentree bij The Gunners

Vorige week nog akelig nieuws over vier basisklanten die naar rivaal Boeimeer vertrokken, maar er is meer dan nieuwe hoop voor The Gunners. Paul Pedersen, de beste speler die deze eeuw speelde voor de club uit Gageldonk, maakt een verrassende terugkeer.

Laat U niet misleiden door de leeftijd van Pedersen (37). De kleine Bredanaar, die inmiddels in Sint-Willebrord woont en daar de laatste seizoenen af en toe in de lagere teams meedeed, is gretiger dan ooit. “Ik ben topfit. Ik ben niks veranderd. Een paar maanden geleden speelde ik in het vierde van Rood Wit alsof ik in een eerste stond te ballen. Pure mentaliteit, ik ben niks veranderd”, opent de ervaren spits tegenover Voetbalinbreda.nl.

Even terug in de tijd: in het seizoen 2011/2012 vlamde Pedersen zo hard bij The Gunners, dat de volksclub uit de Haagse Beemden promoveerde naar de zaterdag tweede klasse. Mede dankzij bijna dertig goals van de rechtspoot nodigde Hoofdklasser Baronie hem zelfs uit in die winterstop. Pedersen bedankte en maakte erna een lastig jaar mee met The Gunners. Degradatie bleek onvermijdelijk. Groen-Wit, opererend in de zondag tweede klasse, strikte de goalgetter, maar daar zou hij later vertrekken. TVC Breda werd zijn nieuwe ploeg, maar die club bleek in verval en ook daar vertrok hij. Bij Rood Wit scheurde hij z’n achillespees af, waardoor zijn loopbaan plots als een nachtkaars leek te doven.

Dat was buiten de ‘piraat van The Gunners’ gerekend, want die probeerde de laatste tijd steeds meer om Pedersen toch nog een keer terug te halen naar sportpark het Hooghuys, waar al jarenlang geen prijzen meer zijn gewonnen in de kelder van het zaterdagvoetbal. Pedersen legt uit wie die ‘piraat’ is en waarom hij zijn voormalige cluppie gaat helpen komend seizoen. “John van Geel, die is al een paar keer langs geweest bij mijn zaak om te polsen, omdat hij het netjes vond dat ik überhaupt al in overweging nam om terug te komen. Die gozer gun ik echt alles. Een echte clubman, die verdient een beter seizoen dan dit.”

Maar ook Melvin Boer (36) vriend en ploegmaat bij Rood Wit speelt een cruciale rol in deze verrassende keuze. “Hij las op ViB het stuk over die jongens die de club verlaten (Dion Riemens, Nick Collins, Timo Trentelman en Kevin Visser, red.) en zei tegen me ‘dit kan niet man’. Nu gaan we allebei The Gunners nog een jaartje helpen. Weer een beetje sensatie erin brengen in daar de Haagse Beemden. Ik ben zaterdags toch vrij, dus ik ga knallen. Ik kom niet om af te bouwen, ik kom om prijzen te pakken. Ik wil kampioen worden. Je kent me toch? Alles of niks.”

Boer vertelde onlangs dat hij het ongekend vond hoe gedreven Pedersen anno 2020 nog altijd binnen de krijtlijnen beweegt, hoe hij voor zichzelf traint en hoe zijn neusje voor de goal nog altijd aanwezig is. Waarom was dat de afgelopen jaren minder? “Toen dacht ik heel de  tijd, ‘het is goed geweest’. Ik was te druk met werk, maar toen heb ik het langzamerhand toch weer op gepakt bij het vierde van Rood Wit. Ergens voor mijn gevoel heb ik mijn loopbaan toch ook niet helemaal goed afgesloten. Ik heb er nu zin in. Wie ik nog ken van de selectie? Bas Broeders, Patrick van der Pluim en Max van der List. De nieuwe coach Peter Remie ook, die heeft me in het verleden al meerdere malen gebeld om in zijn teams te komen voetballen. Nogmaals, ik sta te popelen om goals te maken en belangrijk te zijn voor The Gunners. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer mogen voetballen.”

169 Shares