Datum: zondag 6 september 2020, 17:53 - Auteur: Redactie

Valste start voor WDS na ‘onnodig’ verlies in Dussen

De rentree van WDS ’19-coach Martijn van Wanrooy (foto) is in het water gevallen zondag. Zijn ploeg verloor bij Dussense Boys in 4C en dat was absoluut niet logisch.

WDS begon goed aan de wedstrijd met gelijk in de tweede minuut al een grote kans om op 0-1 te komen. Andries Tollenaars, terug na een mislukt avontuur bij JEKA, schoot van dichtbij echter over.

Waar het veldspel van Dussense Boys redelijk goed verzogrd was, was het spel van WDS met regelmaat slordig in de opbouwende fase. In de twaalfde minuut kwam de thuisploeg via Harry Sassen op een 1-0-voorsprong. Thom Flikweert werd op de achterlijn makkelijk gepasseerd en de rebound werd bij de tweede paal makkelijk binnen geschoten.

Vervolgens was het qua kansen aan WDS de beurt. Een goal van Abdul Avci werd makkelijk afgekeurd vanwege een lichte overtreding bij de tweede paal door Tollenaars en kansen voor Bayram Avci (over) van Koen van Kleef werden gemist. Tussendoor was de nieuwe goalie Roy van Endschot belangrijk bij een kans van Dussense Boys en hij werkte de bal sierlijk uit zijn goal.

Waar het eigenlijk wachten was op de gelijkmaker, was het uitblinker van Dussense kant, Andre Segeren, die de 2-0 binnen werkte na slordig balverlies van Jisk Flikweert.
Op slag van rust scoorde Bayram Avci de aansluitingstreffer. Na goed werk van Van Kleef kwam de bal in het strafschopgebied bij Bayram Avci, die de bal in twee instanties binnen werkte:  2-1 ruststand.

De tweede helft was het veldspel van WDS een heel stuk beter en Dussense Boys werd terug gedrongen op eigen helft. Ondanks een wat trage opbouw was het WDS dat kans na kans kreeg, waarbij de grootste ongeveer acht minuten voor tijd. Bayram Avci lanceerde vanaf eigen helft met een geweldige lob zijn broer Abdul die ‘1 op 1‘ ging met de keeper van Dussen Boys, die als winnaar uit de strijd kwam. Iets later nog een goede voorzet van de sterk ingevallen routinier Murat Guldal, die door de keeper gered werd na een duel tussen bezoekers. Roy van Endschot moest nog eenmaal reddend optreden met een katachtige sprong, maar verder niet veel mogelijkheden meer tot een resultaat.

“Je merkt dat het vervroegen van de start van de competitie door de KNVB voor ons niet goed uitkomt. De twee weken voorbereiding die we normaal gesproken nog zouden hebben, hadden we ook echt nodig gehad. De laatste spelers komen nu terug van vakantie en je merkt dat, mede door Corona, we nog niet ver genoeg zijn om aan de competitie te beginnen. Andere ploegen hebben daar ook last van, maar wij zijn nu weer een ploeg in opbouw. Met alle respect voor de tegenstander van vandaag: maar als we over een paar weken tegen een dergelijke tegenstander spelen, kunnen we zeker een beter resultaat halen. We hebben vandaag in ieder geval veel kansen gecreëerd en relatief weinig weg gegeven. Nu nog een hoger baltempo en het gaat helemaal goed komen met WDS dit seizoen”, aldus Van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Dussense Boys – WDS ’19 2-1 (2-1)
1-0 en 2-0 Dussense Boys, 2-1 Bayram Avci.