Datum: zondag 23 april 2023, 17:29 - Auteur: Redactie

Winnend TVC Breda is ‘heer en meester’ tegen Gesta

TVC Breda herstelde zich zondag van de derby-nederlaag bij WDS van zeven dagen eerder. In 4C werd Gesta van de mat geveegd in Tuinzigt.

Een snelle goal van de dit seizoen doorgebroken Fabian Houka bracht sportpark Kwakkelhut in een prima stemming, maar het bezoek uit Galder maakte brutaal gelijk. De thuisclub schrok daar echter niet van en liep voor rust uit naar een zeer riante voorsprong.

Romano Rijndorp (foto) bracht de Viola’s weer op voorsprong en daarna besliste topscorer Jeroen Ooms de wedstrijd met een dubbelslag. Vorig weekend waren beide heren nog teleurstellend, ditmaal was het bij vlagen weer genieten van de dodelijke aanvalsduo.

Na rust hielden beide ploegen elkaar netjes in evenwicht. Spits Tony Damen pikte weer zijn goaltje mee, maar het slotakkoord was voor de dorpelingen. Na de thuiszege sprak Voetbalinbreda.nl met één van de winnende trainers: Johan Rijndorp.

“Buiten een paar momentjes om waren wij heer en meester. Of we de nacompetitie halen? We zullen van week tot week moeten bekijken wat er in het vat zit. Dan weten we over een maand of we voor het tweede seizoen op rij voor promotie spelen.”

(check de fotoserie van Jos Thommassen op onze Facebook-pagina)

TVC Breda – Gesta 5-2 (4-1)
1-0 Fabian Houke, 1-1 Gesta, 2-1 Romano Rijndorp, 3-1 en 4-1 Jeroen Ooms, 5-1 Tony Damen, 5-2 Gesta.