Datum: zondag 4 november 2018, 20:57 - Auteur: Mica de Montigny

Advendo versus SVC mondt uit in massale vechtpartij

Het duel van zondagmiddag in 5B tussen Advendo en SVC is beëindigd met een ware veldslag. Advendo-voorzitter Peter van Nijnatten liet weten ontdaan te zijn toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “Ik ben geschrokken.”

“Ik moet het even allemaal laten bezinken. Wat er nu gaat gebeuren? Geen idee. Ik weet niet wat de mensen van SVC willen. Of ze aangifte doen bijvoorbeeld. We zijn hard aan het werk met Advendo om na de laatste twee jaar weer goede zaken te doen op en naast het veld en dat gebeurt dit. De meeste vechtende mensen waren toeschouwers, waarvan ik zeker weet dat ze geen lid van onze vereniging zijn”, aldus de bestuurder na de walgelijke vertoning.

Het begon allemaal toen Advendo-keeper Rick Machielse een bal ving in zijn eigen zestien en een aanvaller van SVC hem tegen het gras beukte. Advendo, dat toen al met 3-0 achter stond en een rode kaart had gehad enkele minuten eerder, reageerde fel. Een basisspeler die anoniem wilde blijven verklaarde het volgende: “Wij trapten iemand na die overtreding op onze keeper, maar zij begonnen met slaan”, zo beweert hij.

Een andere Advendo-speler vult aan. “Ze waren de hele wedstrijd bezig tegen ons. Langs de kant en op het veld ook. ‘Kankerturk, je moeder’, ga maar zo door. Op een gegeven moment is de maat vol, ook bij ons.” Enfin, nadat een Advendo-speler de SVC’er die Machielse torpeteerde met een veegtrap vloerde, ging het los. Supporters van het thuisteam (en later ook het uitteam) sprongen het veld op en er ontstond een vechtpartij die tergend langzaam voorbij ging.

Zeker een minuut lang vielen er rake klappen, zelfs toen een SVC-speler hulpeloos op de grond lag. De politie was vrij snel ter plaatse. Coach Gerrit Bruggeman wilde de boel nog sussen, tot hij een agressieve grensrechter van de dorpelingen op het af zag komen. “Eerst schopte hij een speler van ons, daarna leek het alsof hij me met zijn vlag wilde slaan.” Namens het uitkamp werd de SVC-trainer om een reactie gevraagd, maar die zweeg.

Omdat het in zijn beginsel een voetbalwedstrijd was nog even iets over het veldspel (met voeten en bal voor de duidelijkheid). In de eerste helft hielden beide kampen elkaar in evenwicht, maar meteen na rust werd het 0-1. Daarna ging het snel: 0-3. Nenad Ristanovic viel al na tien minuten uit toen hij werd nagetrapt. Volgend weekend is Advendo vrij. Maar zodra het weer in actie moet komen, is het maar de vraag wie er nog mogen spelen.

Advendo – SVC 0-3 (0-0)
0-1, 0-2 en 0-3 SVC.

57 Shares