Datum: woensdag 29 januari 2020, 12:58 - Auteur: Redactie

Baronie bekert door dankzij Mijnhijmer’s machtige wapen

Zondag Hoofdklasser Baronie had het woensdagavond lastig met Kloetinge, de koploper van de zaterdag eerste klasse. Toch wonnen de Bredanaars dankzij een laat kanon van Jorik Mijnhijmer en is een plek in de achtste finales van het bekertoernooi een feit.

De ploeg van coach Jurriaan van Poelje opende de kraker tegen het bezoek uit Zeeland overtuigend, maar de eerste kans ging er niet in. Die van de gasten wél: 0-1. Toch werd er gerust met een gelijke stand, toen David Vermeulen scoorde. De verdediger deelde daarmee de bekende psychologische tik uit vlak voor de pauze aan de concurrentie.

Na een vrij harde tweede helft leken de paar honderd toeschouwers zich op te maken voor verlengingen en eventueel strafschoppen, maar Baronie’s goalgetter stak daar een stokje voor. Invaller Bjorn Quartel gaf een paar minuten voor tijd de bal aan Mijnhijmer op rechts en schreeuwde om een één-tweetje, maar de nummer 9 van de Baronnen trok zijn eigen plan.

Mijnhijmer sneed even naar binnen en legde de bal klaar voor zijn beruchte linkerbeen. Een venijnige wreeftrap die de bal liet dwarrelen maakte van de vijandelijke doelman een kansloze prooi: 2-1. De bal werd nog lichtjes aangeraakt, maar vloog met een noodgang in de kruising: toch schitterend. Kloetinge baalde als een stekker en gooide ‘plan langebal’ in werking, maar moest blij zijn dat het geen 3-1 werd.

Moustafa Mohammad miste een keer één op één met de Kloetinge-goalie en ook Quinton Eugenia faalde van dichtbij. Hij knalde de bal bij een niet te missen kans op winkelcentrum de Burcht. De blessuretijd zorgde dus echter niet voor verandering in de score, waardoor Baronie samen met Bavel de enige Bredase club is bij de laatste zestien van ‘de beker’.

Baronie – Kloetinge 2-1 (1-1) 0-1 Kloetinge, 1-1 David Vermeulen, 2-1 Jorik Mijnhijmer.

53 Shares