Datum: zondag 26 januari 2020, 19:31 - Auteur: Redactie

Bavel dendert door en wint de eerste periodetitel

Het zat er lang aan te komen, maar zondag was het dan zover: Bavel is periodekampioen in 3B. De koploper uit het Bredase dorp versloeg RCD en zat zodoende concurrent Gilze dwars.

Op sportpark de Roosberg hielden honderden mensen hun hart vast tijdens de matige eerste helft, maar stonden daarna op de banken. Invallers Sander van Gils, weer helemaal terug na een lange stage op Aruba brak de ban: 1-0. En ook voormalig jeugdspeler van NAC Breda Freek van Gestel scoorde meteen.

De jonge debutant sloot in de winterstop aan en luisterde zijn allereerste optreden in de competitie direct op met een belangrijke treffer: 2-0. Het bezoek uit Dordrecht deed nog wel wat terug, maar Van Gils maakte met zijn tweede goal van de middag een einde aan alle onzekerheid.

De equipe van trainer Coen Rijppaert bouwde een mooi feestje in de kantine en beleeft een droomseizoen. De groenhemden zitten zelfs nog in de achtste finales van het bekertoernooi. Volgend weekend treedt de titelkandidaat aan tegen laagvlieger ZIGO, uit.

Bavel – RCD 3-1 (0-0) 1-0 Sander van Gils, 2-0 Freek van Gestel, 2-1 RCD, 3-1 Sander van Gils.

34 Shares