Datum: dinsdag 10 december 2019, 13:40 - Auteur: Redactie

De ‘ViB Speler van de week’: Crea Zimmerman (PCP ZO)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na speelronde 11 is de keuze gevallen op Crea Zimmerman (foto) van PCP ZO.

Eerst even terug in de tijd voor de mensen die denken ‘huh, Zimmerman bij PCP?’. Ja, de routinier maakte zondag zijn debuut na een lange periode zonder voetbal. De spits schoot Boeimeer eerder dit decennium naar de zondag tweede klasse, verhuisde daarna naar Barca, dat SC Hoge Vucht werd. Omdat die club werd geroyeerd door de KNVB na allerlei nare incidenten, schreef hij zich over naar de nieuwe zaterdagploeg van Boeimeer. In de voorbereiding zag hij geen heil in een langer verblijf, waarna hij uiteindelijk mee ging trainen bij PCP, waar zijn aanvalspartner van SC Hoge Vucht, Ibrahim Ikililou, al zat.

Zondagmiddag op sportpark Lage Kant waren ze herenigd en het geplaagde team uit Brabantpark, dat sinds het voortijdige vertrek van Peter Maaskant nog zonder hoofdtrainer zit, begon plots te draaien. Het voetballend alleraardigste DIA nam nog wel de leiding in 4C, maar de Bredase promovendus trok daarna fel van leer. Het werd uiteindelijk 5-4 voor de groenhemden, waarbij Zimmerman twee goals voor zijn rekening nam en een plaag bleek voor het bezoek uit Teteringen.

Daags voor zijn debuut vertelde Zimmerman nog aan Voetbalinbreda.nl dat hij niet teveel wilde praten en zijn voeten wilde laten spreken. Je kunt zeggen van Zimmerman wat je wilt, het is een man zijn woord. En ook van kwaliteit. Hij is al ver in de dertig, maar nog altijd beresterk en doeltreffend. De concurrentie is alvast gewaarschuwd.

Wij feliciteren Zimmerman en zijn team van harte!

66 Shares