Datum: zondag 2 februari 2020, 21:19 - Auteur: Redactie

Ex-Baron Meierdres begraaft ‘titelkansen’ Baronie ZO

Baronie wilde koploper Unitas verslaan en op drie punten komen, maar de gasten wonnen. Het gat is nu negen punten voor de Bredanaars in de zondag Hoofdklasse B.

De thuisploeg had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van de wedstrijd tegen de koploper. De waarheid was echter dat Unitas op alle fronten de betere ploeg was en eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd het duel controleerde. Een topduel op dit niveau belooft vooraf eigenlijk een beter scenario dan wat beide ploegen vanmiddag lieten zien. Dat had echter meer te maken met de superioriteit van de gasten. Baronie bleek namelijk geen schim van de ploeg die afgelopen woensdag Kloetinge voor de beker opzij zette. Dat had ongetwijfeld alles te maken met de kwaliteit van Unitas. De bezoekers lieten de thuisclub eigenlijk geen moment in het eigen spel komen en beperkten zich na de verkregen voorsprong louter tot consolidatie. Bij Baronie ontbrak het vooral aan nauwkeurigheid in de passing terwijl de ploeg zich bovendien veel te veel bediende van het spelen van de lange bal. Na de aanvankelijk inleidende verkenningen van beide teams sloegen de bezoekers onverwachts toe. Een prima voorzet van Cimen werd nota bene door ex-Baron Meierdres in twee keer achter de aanvankelijk knap reagerende Van Butselaar geschoten 0-1. Baronie kon er daarna maar weinig tegenover stellen. Unitas trok zich terug achter de eigen veilige stellingen en zag Baronie worstelen. De ploeg probeerde zich wanhopig terug in de wedstrijd te vechten maar de echte overtuiging bleek zoek. Ondanks een optisch overwicht slaagde Baronie er niet in om ook maar een enkele kans af te dwingen.

Na de hervatting bleek er in het spelbeeld niet veel veranderd. Unitas gunde de tegenstander de bal maar behield voortdurend de controle. Ondanks het soms prima veldspel van de gasten viel er eigenlijk weinig te beleven. Unitas hoefde niet en Baronie kon niet. Baronietrainer Van Poelje bracht nieuwkomer Van der Stappen in als breekijzer voor de niet overtuigend spelende Mejres maar die ingreep bracht niet het gewenste succes. Verder dan een inzet van Mohammad naast het vijandelijke doel kwam de thuisclub niet. Ook de wissels Quartel voor Veldhof en Schuit voor Prent leverden tenslotte niets op. Weliswaar was er even wat Bredase druk die uitmondde in twee corners, maar Baronie kon vanmiddag aanvallend simpelweg geen echte vuist maken en moest lijdzaam toezien hoe Unitas de wedstrijd simpel over de streep trok. De beste kans was in de slotfase zelfs voor Unitas. Een razendsnelle counter bracht invaller Marceli in kansrijke positie maar Van Butselaar bracht fraai redding. Het was in de tweede helft de enige echte kans en daarmee typerend voor de wedstrijd. Die bleef vanwege de stand spannend maar bleek qua kijkspel absoluut tegenvallend. De heimelijk ingeslopen kampioenaspiraties van de groenwitten kunnen hiermee voorlopig wel in de ijskast. Het seizoen is echter nog lang en de groenwitte wegen ondoorgrondelijk.

(Verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie ZO – Unitas 0-1 (0-1) 0-1 Meierdres.

16 Shares