Datum: vrijdag 10 januari 2020, 22:21 - Auteur: Redactie

NAC Breda stelt tóch weer teleur bij Helmond Sport

NAC heeft vrijdagavond in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop teleurstellend gelijkgespeeld. Op bezoek in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport bleef het uiteindelijk 0-0, waar NAC misschien wel meer verdiende.

Het was het eerste competitieduel van Willem Weijs als interim-trainer en hij begon met onder meer Pele van Anholt, Jan Paul van Hecke en Jordan van der Gaag in de basis. Namen als Sydney van Hooijdonk en Finn Stokkers namen plaats op de bank, net zoals jeugdspelers Wout Neelen en Milan Vanacker. Voor laatstgenoemde was het zijn debuut bij de wedstrijdselectie.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Helmond Sport en dat was er gelijk een van formaat. Nick Olij bracht nog redding op een stift, waarna de rebound door Roger Riera van de lijn werd gehaald. Aan de andere kant was het Mounir El Allouchi die het eerste NAC-schot loste. Zijn poging werd echter geblokt.

De Parel van het Zuiden had in Helmond het overwicht en creëerde veel kansen. Doelman Stijn van Gassel bleek vaak een sta in de weg. De goalie bracht redding op pogingen van oinder meer Othmane Boussaid, El Allouchi en Huseyin Dogan. Mede daardoor stond het na 45 minuten spelen 0-0. In het tweede bedrijf ging NAC op jacht naar de openingsgoal. Vlak na rust was er een grote kans voor El Allouchi, maar hij trof na een goede NAC-aanval Van Gassel op zijn weg. Vervolgens schoten Luka Ilic en Arno Verschueren voorlangs. De grootste mogelijkheid was voor Van Hecke. De kopbal van de verdediger werd van de lijn gehaald.

Ook Dogan kreeg een beste kans. De nummer tien toucheerde de bal met zijn hak, maar passeerde Van Gassel uiteindelijk niet. Namens Helmond Sport leek Orhan Dzepar door de verdediging te komen. Op het laatste moment werd de middenvelder toch nog afgestopt door de NAC-defensie. Met nog zo’n 25 minuten te gaan kreeg Dogan de kans op de 0-1. De aanvaller had de openingsgoal op zijn schoen na een misser van Van Gassel, maar trof uiteindelijk toch de doelman op zijn weg. Ook Boussaid was nog dichtbij: hij zag zijn poging via de buitenkant van de paal terug het spel belanden.

In de slotfase zette NAC nogmaals aan. Verschueren wipte de bal van dichtbij ruim over, terwijl Van Gassel wederom een sta-in-de-weg bleek voor de ploeg van Weijs. In de blessuretijd was er nog een vrije trap op een kansrijke positie. Dogan ging achter de bal staan, maar trof de lat: 0-0.

(bron: nac.nl)

Helmond Sport – NAC Breda 0-0.