Datum: donderdag 30 augustus 2018, 17:36 - Auteur: Mica de Montigny

Spelmaker Bongaards heeft hoop: “Met SAB in de top drie”

VIDEO – In 2016: promotie. In 2017: promotie. SAB is ontketend. De zondag derdeklassers versterkten zich daarnaast ook nog eens deze zomer en dus reed Voetbalinbreda.nl vol belangstelling naar sportpark Ruitersbos, waar nieuwbakken coach Marc de Weerd en spelmaker Bryan Bongaards hun licht lieten schijnen over het komende seizoen.

Echt soepel verloopt de voorbereiding nog niet voor de Sint Anna Boys. Omdat de volksclub langer door moest spelen op zijn complex vanwege de nacompetitie, oordeelde de Gemeente Breda dat de trainingen later moesten beginnen dan gewild. De velden worden jaarlijks ingezaaid en er gaat een bepaalde tijd overheen voor iedereen de grasmatten weer mag betreden. Op 16 augustus was de eerste training pas. Nu, bijna twee weken later, wacht de bekercompetitie al. Trainer De Weerd, afkomstig uit Bergen op Zoom, benadert die potjes dan ook als oefenduels.

Op de vraag hoe hij het succes minstens gaat evenaren antwoordt hij vol realisme. “De doelstelling zou heel simpel moeten zijn. Meedraaien in de middenmoot en dat moet met dit elftal mogelijk zijn. Ik verwacht wel een pittig seizoen, maar gaandeweg het seizoen kunnen wel eens voor verrassingen zorgen”, klinkt het even mysterieus als spannend. Eén van de spelers die daar een steentje aan bij gaan dragen is Bryan Bongaards. Zeventien goals in de vierde klasse met een promotie als toetje. Wat verwacht hij? “Zeventien goals? Het moet lukken. We gaan het zien.”

“Het wordt voetballend wel een stuk zwaarder, maar we hebben een aantal versterkingen, waardoor we ook een stuk makkelijk zullen voetballen. Onze doelstelling? Handhaven is de eerste doelstelling, maar de top vijf of top drie is haalbaar”, aldus het ex-talent van Baronie. De filmpjes werden overigens gefilmd door de terreinmeester van SAB, die dus behalve het piekfijn houden van het sportpark dus nog meer verborgen talenten heeft. Bent U benieuwd wat De Weerd en Bongaards nog meer te zeggen hadden? Bekijk dan onderstaande reportage.

0 Shares